HLFX.Ru Forum
профиль •  правила •  регистрация •  календарь •  народ •  FAQ •  поиск •  новое •  сутки •  главная •  выход  
HLFX.Ru Forum HLFX.Ru Forum > Теория и практика > Half-Life SDK > How to force a mod to use it's own player models?
I noticed that the HL1 mods will look for player models in valve folder too...
Страницы (2): [1] 2 »   Предыдущая тема   Следующая тема
Автор
Тема Новая тема    Ответить
Napoleon321
Admiral

Дата регистрации: Jan 2017
Проживает: Sofia
Сообщений: 18
Возраст: 31

Рейтинг



Half-Life How to force a mod to use it's own player models?

Hello Team,

This is a general question, not much of a coding I guess...

I have made some custom models for my mod (and not just for it), I loaded the mod and in the player model selection screen I can see the models I put in my mod fodler's "models\player" folder; however I can also see the models from "valve\models\player" folder... This is undesirable as the models for my mod (and for most of the 3rd party mods like The Specialists for example, use different animations... Thus the animations for the default models are broken...

My question is is there away to restrict the mod to only load the player models from it's own directory?

E.G.: ".\modname\models\player\" folder?

Alternative "fix" would be to create versions of the default "valve" folder player models, but this works only until you download a new model for HL1... And you know something that fits in HL1, may not fit in another mod...


I think this is something to go with the parameters in the liblist.gam (however I don't have fallback dir setup for valve... so it's strange for me...)

Here's the liblist.gam file content:

code:
game "FlatLine Arena" url_info "https://flatline-arena.droppages.com/" url_dl "https://flatline-arena.droppages.com/" version "1.4.7RC1" size "" svonly "0" cldll "cl_dlls\client.dll" hlversion "1110" type "multiplayer_only" nomodels "0" mpentity "info_player_deathmatch" icon "flarena" gamedll "dlls\mp.dll"


Take a note that the goal here is NOT to disable the player model selection; just to limit it to the content of the mod, that's why the "nomodels" value is set to 0, instead of 1...
I'm attaching screenshot, any advice on this will be greatly appreciated. Thanks.

[ Вложение ]
not_supposed_to_be_here....png

__________________
<img src="https://media.moddb.com/cache/images/mods/1/44/43743/thumb_620x2000/Flatline_BadTV_Text.gif" alt="Flatline BadTV Text" />

FlatLine Arena
FlatLine Arena Moddb

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202257

Старое сообщение 14-06-2021 09:00
- За что?
 Дядя Миша
who said meow?

Дата регистрации: Oct 2005
Проживает: Кубань
Сообщений: 27811
Нанёс повреждений: 386 ед.

Рейтинг



I thinking it's impossible

__________________
My Projects: download page

Блог разработчика на boosty.to
Блог разработчика в телеграме

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202260

Старое сообщение 14-06-2021 10:22
-
Ku2zoff
Юзер (типа моддер)

Дата регистрации: Apr 2007
Проживает: В Деревне дураков
Сообщений: 5775
Возраст: 30

Рейтинг



It's impossible. The only way is to hardcode model names in server dll code and choose different variants from VGUI menu using ClientCommand, like TFC classes.

Отредактировано Ku2zoff 14-06-2021 в 12:03

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202263

Старое сообщение 14-06-2021 11:58
- За что?
Napoleon321
Admiral

Дата регистрации: Jan 2017
Проживает: Sofia
Сообщений: 18
Возраст: 31

Рейтинг



Ah that's really unfortunate... Maybe we should open a bug or RFE (request for enhancement) with Valve for possible future update...

__________________
<img src="https://media.moddb.com/cache/images/mods/1/44/43743/thumb_620x2000/Flatline_BadTV_Text.gif" alt="Flatline BadTV Text" />

FlatLine Arena
FlatLine Arena Moddb

Отредактировано Napoleon321 14-06-2021 в 12:40

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202264

Старое сообщение 14-06-2021 12:24
- За что?
 Дядя Миша
who said meow?

Дата регистрации: Oct 2005
Проживает: Кубань
Сообщений: 27811
Нанёс повреждений: 386 ед.

Рейтинг



Not a bug. Just a default behavior of filesystem.

__________________
My Projects: download page

Блог разработчика на boosty.to
Блог разработчика в телеграме

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202265

Старое сообщение 14-06-2021 13:08
-
Napoleon321
Admiral

Дата регистрации: Jan 2017
Проживает: Sofia
Сообщений: 18
Возраст: 31

Рейтинг



Yeah, it's something that should be implemented if we would like to have a real mudding capabilities.

With help from Solokiller, he pointed to the opened issue on the Valve GitHub page.

Allow mods to implement their own GameUI #1763
https://github.com/ValveSoftware/halflife/issues/1763

I guess we have to sit tight and wait (tm).

The workaround like I pointed is to have the default models for valve in your mod with the correct animations. (and to clean up your valve folder assuming a pesky server downloads player model you're not going to use...)

__________________
<img src="https://media.moddb.com/cache/images/mods/1/44/43743/thumb_620x2000/Flatline_BadTV_Text.gif" alt="Flatline BadTV Text" />

FlatLine Arena
FlatLine Arena Moddb

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202266

Старое сообщение 14-06-2021 14:02
- За что?
 Дядя Миша
who said meow?

Дата регистрации: Oct 2005
Проживает: Кубань
Сообщений: 27811
Нанёс повреждений: 386 ед.

Рейтинг



Хм. А в Ксаше бы пару false на true поменять. Но лучше настройку в gameinfo конечно.

__________________
My Projects: download page

Блог разработчика на boosty.to
Блог разработчика в телеграме

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202267

Старое сообщение 14-06-2021 14:36
-
Napoleon321
Admiral

Дата регистрации: Jan 2017
Проживает: Sofia
Сообщений: 18
Возраст: 31

Рейтинг



You're saying you have it implemented in Xash Engine?

__________________
<img src="https://media.moddb.com/cache/images/mods/1/44/43743/thumb_620x2000/Flatline_BadTV_Text.gif" alt="Flatline BadTV Text" />

FlatLine Arena
FlatLine Arena Moddb

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202269

Старое сообщение 14-06-2021 15:05
- За что?
 Дядя Миша
who said meow?

Дата регистрации: Oct 2005
Проживает: Кубань
Сообщений: 27811
Нанёс повреждений: 386 ед.

Рейтинг



Цитата:
Napoleon321 писал:
You're saying you have it implemented in Xash Engine?

I'm not implemented this. But is very easy on opensource engine, like Xash3d.

__________________
My Projects: download page

Блог разработчика на boosty.to
Блог разработчика в телеграме

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202273

Старое сообщение 14-06-2021 16:31
-
Ku2zoff
Юзер (типа моддер)

Дата регистрации: Apr 2007
Проживает: В Деревне дураков
Сообщений: 5775
Возраст: 30

Рейтинг



Цитата:
Дядя Миша писал:
Just a default behavior of filesystem.

Yes, even if "fallback_dir" in liblist.gam set to some name, not "valve", GameUI dialog will show ALL of the player models. I mean, first in the list from mod_folder_hd (if flag "Enable HD models is active"), then from mod_folder_addon, then from mod_folder, then from fallback_dir, and finally from valve folder.
Цитата:
Napoleon321 писал:
Allow mods to implement their own GameUI #1763

GameUI source code will never be opened 'cause it uses VGUI2 and some steam-related shit, such as engine filesystem code (potentialy dangerous to open source, 'cause of cheaters and other "kulkhazkers"). If valve was interested, VGUI2 and GameUI wolud have been open-source for a long time by now. (Sorry for my english, I forgot some of grammar forms).
The easiest way is to set models in StudioDrawPlayer, and not forget to precache these models an the server side.

Отредактировано Ku2zoff 14-06-2021 в 17:03

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202277

Старое сообщение 14-06-2021 16:49
- За что?
 Дядя Миша
who said meow?

Дата регистрации: Oct 2005
Проживает: Кубань
Сообщений: 27811
Нанёс повреждений: 386 ед.

Рейтинг



Ku2zoff он спрашивает как убрать пункты из меню.

__________________
My Projects: download page

Блог разработчика на boosty.to
Блог разработчика в телеграме

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202280

Старое сообщение 14-06-2021 17:33
-
Ku2zoff
Юзер (типа моддер)

Дата регистрации: Apr 2007
Проживает: В Деревне дураков
Сообщений: 5775
Возраст: 30

Рейтинг



Дядя Миша я знаю. Но их никак не убрать, не имея доступа к файловой системе. Чтобы запретить читать модели из папок, что находятся ниже по иерархии чтения. А получить доступ к файловой системе можно из GameUI.dll, и там всё настроить. Valve не откроют ни GameUI, ни VGUI2, им даже насрать на реквесты, что касаются игровых библиотек, которые давно открыты. Подумать только, с 2013 года не могут решить проблему с инпутом, это когда мыш в линуксе и в винде при m_rawinput 1 работает по-ублюдски. И это при пяти-шести пуллреквестах, и как минимум, десятке багрепортов.

Добавлено 15-06-2021 в 00:56:

А не, стоп. В сраной каэсочке и всех официальных модах они это поправили. А вот обновить SDK на гитхабе никак не получается.

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202282

Старое сообщение 14-06-2021 17:56
- За что?
Napoleon321
Admiral

Дата регистрации: Jan 2017
Проживает: Sofia
Сообщений: 18
Возраст: 31

Рейтинг



Well, Thank you for the details here. I was thinking about coding the models into the server; but that's not going to be convenient... Having in mind that the default system uses info keys (they don't affect the precache as far as I know), only the used model is precached; however if I hardcode them then they will be always precached... and we have the free edicts issue (I love Catch 22...)

Yeah about the GameUI and VGUI2 I also think they will not unlock it.. ; still I was hoping maybe for few extra lines of code there that can potentially be added by Valve and make the life of the modders easier... I mean they are still updating a game release 20+ years ago...

Edit: I'm sorry for answering in English here; I do understand Russian; however if I start writing you'll have quite some fun on my behalf

__________________
<img src="https://media.moddb.com/cache/images/mods/1/44/43743/thumb_620x2000/Flatline_BadTV_Text.gif" alt="Flatline BadTV Text" />

FlatLine Arena
FlatLine Arena Moddb

Отредактировано Napoleon321 14-06-2021 в 21:16

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202289

Старое сообщение 14-06-2021 21:11
- За что?
Ku2zoff
Юзер (типа моддер)

Дата регистрации: Apr 2007
Проживает: В Деревне дураков
Сообщений: 5775
Возраст: 30

Рейтинг



Цитата:
Napoleon321 писал:
and we have the free edicts issue

This is not a problem. -num_edicts 4096 in command line for hl.exe is the solution. By the way, models don't use edicts. It use MAX_MODELS (512) engine limit.

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202295

Старое сообщение 15-06-2021 10:30
- За что?
Napoleon321
Admiral

Дата регистрации: Jan 2017
Проживает: Sofia
Сообщений: 18
Возраст: 31

Рейтинг



Will the -num_edicts 4096 works on Steam HL? And will it not also work if it's put in the liblist.gam file?

Edit: This line in the liblist.gam file?

commandargs "-num_edicts 4096"

__________________
<img src="https://media.moddb.com/cache/images/mods/1/44/43743/thumb_620x2000/Flatline_BadTV_Text.gif" alt="Flatline BadTV Text" />

FlatLine Arena
FlatLine Arena Moddb

Отредактировано Napoleon321 15-06-2021 в 12:05

Сообщить модератору | | IP: Записан
Сообщение: 202296

Старое сообщение 15-06-2021 12:02
- За что?
Тема: (Опционально)
Ваш ответ:



Переводчик транслита


[проверить длину сообщения]
Опции: Автоматическое формирование ссылок: автоматически добавлять [url] и [/url] вокруг интернет адресов.
Уведомление по E-Mail: отправить вам уведомление, если кто-то ответил в тему (только для зарегистрированных пользователей).
Отключить смайлики в сообщении: не преобразовывать текстовые смайлики в картинки.
Показать подпись: добавить вашу подпись в конец сообщения (только зарегистрированные пользователи могут иметь подписи).

Временная зона GMT. Текущее время 03:39. Новая тема    Ответить
Страницы (2): [1] 2 »   Предыдущая тема   Следующая тема
HLFX.Ru Forum HLFX.Ru Forum > Теория и практика > Half-Life SDK > How to force a mod to use it's own player models?
I noticed that the HL1 mods will look for player models in valve folder too...
Версия для печати | Отправить тему по E-Mail | Подписаться на эту тему

Быстрый переход:
Оцените эту тему:

Правила Форума:
Вы not можете создавать новые темы
Вы not можете отвечать в темы
Вы not можете прикреплять вложения
Вы not можете редактировать ваши сообщения
HTML Код ВЫКЛ
vB Код ВКЛ
Смайлики ВКЛ
[IMG] Код ВКЛ
 

< Обратная связь - HLFX.ru >

На основе vBulletin
Авторское право © 2000 - 2002, Jelsoft Enterprises Limited.
Дизайн и программирование: Crystice Softworks © 2005 - 2021